Over Ons

976

In 2010 opende voormalig topantiquair Patrick Declerck WM Gallery, in een historisch pand in de Wolstraat 45 in Antwerpen. Een locatie vlakbij het Conscienceplein waar vroeger het kunstenaarscafé De Welkom gevestigd was. Dit charmante pand met 17de eeuwse achterbouw had alle troeven om er een tentoonstellingsruimte voor moderne kunst te vestigen.

Voor WM Gallery primeert kwaliteit boven alles. Reputatie en vertrouwen staan hoog in haar vaandel. Met zijn ervaring en kennis staat Patrick Declerck hiervoor garant.

WM Gallery hanteert een gevarieerd expositieprogramma met daarin onder andere minimum twee grote solotentoonstellingen per jaar, naast groepstentoonstellingen en een unieke samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

De focus van WM Gallery is een specialisatie in moderne kunst, met grote nationale en internationale namen in haar collectie.
Declerck: ‘Ik schuw nog steeds de combinatie van abstract en realistisch niet, om zo tot een exclusieve mix te komen die men op het eerste zicht niet verwacht.’
Al gauw stond WM Gallery hoog aangeschreven in de Antwerpse kunstscène.

Zo haalde Patrick Declerck de internationaal geroemde kunstenaar Matteo Pugliese naar Antwerpen met de solotentoonstelling ‘Flight from the wall’, een combinatie van samurai, kevers uit brons en keramiek en menselijke bronzen figuren die bijna letterlijk uit de muur lijken te komen. Verder plaatste hij Puglieses grootste sculptuur, Custode Samuari V (210 cm, 450 kg) gedurende vier maanden in het MAS (Museum Aan de Stroom). WM Gallery is dan ook trots om de exclusieve vertegenwoordiger te zijn van Matteo Pugliese in BeNeLux.

Na Matteo Pugliese volgden meerdere grote artiesten zoals Delphine Boël, Charlotte De Cock, Pol Mara, Bruno Vekemans, Octave Landuyt, Charles Szymkowicz, Hubert Minnebo, Hannes D’Haese, Thierry Poncelet, Pieter Vanden Daele ea.