Pol Mara

 

pol-mara-about

Pol Mara (Antwerpen, °1920-1998)

Geboren als Leopold Leysen, studeerde Pol Mara in Antwerpen aan de Academie voor Schone Kunsten en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, met een bloeiende internationale carrière tot gevolg. De lijst van erkenningen die hij hiervoor kreeg is eindeloos. Zo werd hij, na Rubens, de enige Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen.

De werken in de kunstenportefeuille van WM Gallery komen uit de collectie van het Musée Pol Mara de Gordes, waar ze bijna 19 jaar permanent zijn geëxposeerd, alsook uit de privé collectie van mevrouw Mara, en werden getoond in de solotentoonstelling ‘From earth to heaven, or heaven to earth’. De exclusiviteit van de collectie komt voor uit de jarenlange vriendschap van de families Declerck en Mara.

In de vijf eerste periodes (1948-1962) is Mara duidelijk op zoek naar een eigen vormentaal, waarbij hij de grenzen van de toenmalige schilderkunst aftast. Dit doet hij niet enkel door terug te grijpen naar oude technieken, maar ook door de beeldtaal naar zijn hand te zetten. Hij zal ook nieuwe technieken en materialen gebruiken.