MATTEO PUGLIESE

719687_max (1)

In 2012 bracht de Italiaanse kunstenaar Matteo Pugliese (°1969, Milaan)  een bezoek aan het MAS en plaatste hij daar een imposante samoerai van 2,3 meter hoog en 500 kilogram. Vanaf 19 november kan je in Antwerpen, bij WM GALLERY, zijn nieuwste kunstwerken aanschouwen. Niet alleen worden Antwerpse kunstliefhebbers verwacht, ook heel wat buitenlanders zakken af naar de vernissage op vrijdag 18 november. Matteo Pugliese wordt die avond warm verwelkomd door Schepen van Cultuur, Philip Heylen, die tevens zijn allerlaatste speech zal geven als Schepen van Stad Antwerpen. Matteo Pugliese is wereldwijd bekend voor zijn beeldhouwwerken waarbij atletische mannen heel wat expressie uitstralen: woede, frustratie maar ook overwinning. De expo “The Secret” bestaat uit nieuw werk en wordt in primeur voorgesteld in Antwerpen.
 
De sculpturen van Matteo Pugliese genieten wereldfaam dus er worden ook heel wat internationale gasten verwacht. Daarenboven gaat zijn werk onder de hamer bij gerenommeerde kunstveilinghuizen als Christies en Sothebys. Investeren in een Pugliese is dus zeker waardevol als je weet dat tijdens de laatste veiling zijn werk 40.000 euro opbracht in minder dan 6 maanden na oplevering.  Pugliese heeft in september 2013 het interieur van het legendarische Caffè Florian op het San Marco plein in Venetië onder handen mogen nemen maar ook in sterrenrestaurants zoals ’t Zilte (Antwerpen) en Contraste (Milaan) is het werk van Matteo te bewonderen. 
Naar aanleiding van het plaatsen van drie custode Samurai in de internationale luchthaven van Milaan, één marmeren en twee bronzen Custode Samurai V (210 cm, 450 kg), wordt er tijdens de cocktail vernissage een nieuwe documentaire over de kunstenaar gemaakt.

Matteo Pugliese (Milan, °1969)

Na zijn studies Moderne Letterkunde en thesis over kunstkritiek in de stripwereld, besloot Pugliese in 2001, na een carrière bij Walt Disney en Warner Bros, om zich volledig op het beeldhouwen te storten, een passie die hij reeds had in zijn kinderjaren.

De rode draad die men in zijn oeuvre terug vindt kan omschreven worden als vastberadenheid en zelfbescherming.

Zijn solotentoonstelling ‘The flight from the wall’ scheerde hoge toppen. In deze expositie was een combinatie te zien van samurai, beetles in brons en keramiek en zijn menselijke bronzen figuren die letterlijk uit de muur lijken te komen. Zijn reuze samurai, Custode Samurai V (210 cm, 450 kg) sierde enkele maanden in het MAS (Museum Aan De Stroom Antwerpen).

WM Gallery is dan ook zeer verheugd deze uitzonderlijke kunstenaar exclusief te vertegenwoordigen voor BeNeLux met de grootste collectie wereldwijd.